DRCMR Logo 300px Color
 
Monday, 30 October 2023 11:42

Forskningsårsstuderende til projekt om neuroimaging af spædbørn i relation til typisk udvikling og cerebral parese

 

Vi søger 1-2 forskningsårsstuderende til at arbejde på vores nye projekt “NeuroImaging of Babies during natural Sleep to assess typical development and Cerebral Palsy” (NIBS-CP). NIBS-CP har til formål at etablere og implementere procedurer for MR-undersøgelser af sovende spædbørn og småbørn. MR-skanning af sovende spædbørn og småbørn er kompleks og krævende og er i øjeblikket ikke etableret i Danmark - hverken i forskning eller i klinisk praksis. Du vil derfor have en unik mulighed for at være med til at sætte dette op i Danmark.

Om os

Forskningsåret foregår på Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR). DRCMR er et forskningscenter inden for medicinsk MR-billeddannelse og en del af Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed på Amager og Hvidovre Hospital. DRCMR kendetegnes af et meget tværfagligt og internationalt forskningsmiljø med ca. 75 forskere fra over 20 forskellige lande, som arbejder tæt sammen om at løse både basale og kliniske spørgsmål om hjernen og dens sygdomme. DRCMR har et aktivt og socialt studiemiljø. Se mere om forskningen i centeret på www.drcmr.dk. Udover DRCMR, så indgår også Fysio- og Ergoterapeutisk afdeling, samt Børne- og Ungeafdelingen i NIBS-CP-projektet.

Hvad går arbejdet ud på

Du vil blive en del af NIBS-CP-forskningsgruppen og hjælpe med at implementere procedurer og arbejdsgange for MR-skanning af spædbørn i samarbejde med resten af NIBS-CP-teamet. Du vil lære at skanne, og skulle være der til MR-skanningerne. Nogle af skanningerne vil finde sted i weekenderne eller tidlig aften. Du vil lære om databaser (RedCAP), hvordan man kigger på MR-billedkvalitet, neuroanatomi, dataanalyse, samt forskningsformidling. Du vil blive introduceret til det hele og have regelmæssig vejledning.

Om dig

Du er en forskningsinteresseret medicinstuderende på kandidatuddannelsen eller radiografstuderende, som ønsker at bruge tid på et forskningsår/semester. Vi tænker, at du er særligt interesseret i pædiatri, neurologi, og/eller radiologi. Du har gode sociale kompetencer, kan kommunikere med familier og er fleksibel i forhold til arbejdstider (weekend, tidlig aften). Du har mod på at lære at arbejde med MRI, kan arbejde selvstændigt og kan indgå i tværfagligt team.

 

Vejledere

  • Seniorforsker Kathrine Skak Madsen, DRCMR, Hvidovre Hospital.
  • Postdoc Line Korsgaard Johnsen, DRCMR, Hvidovre Hospital.
  • Professor Hartwig Siebner, DRCMR, Hvidovre Hospital og Institut for Klinisk Medicin (Neurologi, Psykiatri), KU (hovedvejleder).

Vil du vide mere

Kontakt Kathrine Skak Madsen ( eller Line Korsgaard Johnsen ().

Ansøgning

Vi skal modtage din online-ansøgning senest den 24. november 2023 kl. 18:00, hvilket gøres via vores RegionH-jobportal

– klik (https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=252397&DepartmentId=18051&MediaId=5710). Udfyld ansøgningsformular samt vedhæft motiveret ansøgning (max 1 side), CV og udskrift af eksamenskarakterer. Samtaler forventes afholdt omkring 1. december.